Grup Folklòric La Floresta

 

Any 1950 a 1959:

L'any 1955 aproximadament, al barri barceloní del Clot, un grup de joves formen un petit cos de ball que combina la dansa popular catalana i les jotes aragoneses. El seu nom és C.I.R.A (Catalunya i Regions Amigues) i és dirigit pels seus fundadors Benvinguda Valldaura Llaveria i Josep M. Morana Vilar.

El 1959, uns anys després de la seva fundació, traslladen la seva activitat al barri de Sants com a secció de dansa de la Societat Coral La Floresta. Adopten el nom de Grup Folklòric La Floresta i les seves actuacions ofereixen un repertori de danses populars catalanes, que també inclou jotes. És llavors quan comencen a concretar la seva línia de treball com a Esbart, tot combinant-la amb altres aspectes lúdics i associatius que la Societat Coral ofereix.

 

 

 

 

 

 

 

 

Any 1960 a 1969:

Entre els anys 1963-1967, sota la direcció de Joan Torra, l’Esbart manté la seva activitat artística i social

A finals dels anys seixanta, Josep M. Morana torna a dirigir el grup, que compta amb cinquanta dansaires i es consolida en l’àmbit de la dansa catalana. La demanda d’independència per part de l’Esbart envers la Societat Coral crea desavinences i malentesos que acaben amb el trencament de les relacions.

Obtenir la independència va fer passar el grup per moments molt desagradables i dolorosos, però, gràcies a l’esforç de la seva massa social, van continuar l'activitat en un local del carrer Premià amb el nom d’Escola de Dansa Popular, com a delegació de l’Obra del Ballet Popular.

Aquells inicis plens d'entusiasme continuarien fins l'actualiat però amb el nom definitiu que identifica l'entitat: Esbart Ciutat Comtal.

Los comentarios están cerrados.